Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Σπίτι και κατανάλωση ενέργειας

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/11/07

Βρείτε πόσο ενεργοβόρο είναι το σπίτι σας

Ο οικιακός τομέας ήταν το 2006 ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με ετήσια κατανάλωση να φτάνει στις 17,7 τεραβατώρες (TWH), γεγονός που σημαίνει μια ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 94%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Τότε η κατανάλωση του οικιακού τομέα ανερχόταν μόλις στις 9,1 TWH, μας υπενθυμίζει το WWF Ελλάς, και ρωτά:

- Ξέρετε πόση ενέργεια καταναλώνεται καθημερινά στο σπίτι σας;

- Γνωρίζετε σε πόσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αντιστοιχεί αυτή η κατανάλωση; Μάλλον ήρθε η ώρα να το μάθετε, με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης www.wwf.gr/climate για να υπολογίσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα.

Μπείτε στο εικονικό σπίτι που ετοίμασε το WWF-Eλλάς. Ακολουθήστε τα βελάκια και απαντήστε στις ερωτήσεις. Στη συνέχεια θα πάρετε μια ενδεικτική εικόνα για το πόση ενέργεια καταναλώνετε και σε πόσες εκπομπές CO2 αντιστοιχεί αυτή η κατανάλωση.

Στην ιστοσελίδα, υποστηρίζει το WWF, θα βρείτε και συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποφύγετε ένα μέρος αυτών των εκπομπών, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα. Είναι μια καλή προσπάθεια που συμβάλλει στην κατεύθυνση να πάρουμε το κλίμα στα χέρια μας. Φ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: