Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Έργα στο Κηφισό

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/11/2007

Εργα μετά τις καταγγελίες

Επιβεβαιώνει το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ τις καταγγελίες του νομάρχη Πειραιά για την κατάσταση στον Κηφισό και ανακοινώνει έργα λίγο μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού.

Κατά την πάγια τακτική του απέναντι σε ενοχλητικά δημοσιεύματα, το γραφείο Τύπου του υπουργείου σε χθεσινή ανακοίνωσή του «λούζει» τον κ. Μίχα με εκφράσεις του τύπου «επικοινωνιακό σόου» και αποδίδει τις αποκαλύψεις της νομαρχίας σε εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, όμως, επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός των έργων έγινε με προδιαγραφές πλημμύρας πεντηκονταετίας (σ.σ. πρόκειται για ποσότητες βροχής που υπολογίζεται να σημειωθούν μία φορά σε περίοδο 50 χρόνων) και υποστηρίζει ότι τα σημεία που χρειάζονται καθαρισμό είναι ακίνδυνα. Ανακοινώνει, επίσης, τα εξής:

**Την επόμενη εβδομάδα θα εγκατασταθεί εργολάβος για τον καθαρισμό των 1.500 μέτρων από τις εκβολές του ποταμού ώς τη γέφυρα της οδού Πειραιώς.

**Ανατέθηκε μελέτη που θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση που θα αφορά την ολοκλήρωση των οδικών και υδραυλικών εργασιών, καθώς και αποκατάσταση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν αναφέρει, βεβαίως, ότι πρόκειται για συμπληρώματα έργου που παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2004.

Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ενημερώνει ότι το 2007 κατασκευάστηκαν επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισό και τους παραποτάμους του, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ. Δημοπρατείται, επίσης, ειδική μελέτη για την παρακολούθηση και διαχείριση του Κηφισού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα (στάσιμα νερά, φερτές ύλες κ.λπ.). Αφήνει, όμως, και κάποια «καρφάκια» προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως έχουν τεθεί προτεραιότητες στην αντιπλημμυρική προστασία σύμφωνα με τους διαθέσιμους πόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: