Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Νέα δασική πολιτική

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/11/07

Κιλτίδης: Από μηδενική βάση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέα δασική πολιτική με πρωταγωνιστές τους επιστήμονες, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε χθες στη Θεσσαλονίκη με τον ομότιμο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και επιστημονικό συνεργάτη του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων, Σπύρο Ντάφη.

«Ο,τι έγινε έγινε σ' αυτό τον τόπο. Θα ξεκινήσουμε από μηδενική βάση όσον αφορά τη νέα δασική πολιτική και σε αυτόν τον αγώνα το περιεχόμενο θα είναι αυτό που θα προσδιορίσουν οι ειδήμονες, οι επιστήμονες και οι έχοντες την πείρα και τη γνώση του ελληνικού χώρου και των ελληνικών δασών», δήλωσε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη, η προσπάθεια θα στηριχθεί στις δασολογικές σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεργαστεί με τα συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται στην άσκηση δασικής πολιτικής και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Κι ακόμη, σχεδιάζεται συνάντηση με τους αρμοδίους της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, προκειμένου να προσδιοριστούν οι μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι. «Νομίζω ότι πλέον οι ορίζοντες είναι ανοιχτοί και μπορεί σ' αυτόν τον τόπο και τα δάση ν' αναγεννηθούν και το περιβάλλον να προστατευθεί ως οφείλουμε να πράξουμε όλοι οι πολίτες. Απομένει σε μας, ασχέτως αν ξεκινούμε από μια αφετηρία πικρή των τελευταίων χρόνων και του τελευταίου χρόνου με τις δραματικές πυρκαγιές, να δείξουμε ότι υπάρχει πεδίο ανάπτυξης, υπάρχει πεδίο ζωής σε αυτό τον τόπο», τόνισε ο κ. Κιλτίδης.

* Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την κτηνοτροφία, ανέφερε ο υφυπουργός, που εγκαινίασε χθες στην Αραβησσό της Πέλλας πρωτοποριακή μονάδα παραγωγής βιοενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: